POVRAT SREDSTAVA


Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06, 88/15) i Zakonu o zaštiti potrošača RS (Službeni glasnik 6/12, 63/14) kupovina preko naše prodajne WEB stranice www.buci-bu.com smatra se prodajom na daljinu.

Potrošač ima pravo da u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda jednostrano raskine ugovor bez navođenja razloga. Jednostranim raskidom Potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe.

U slučaju odustajanja od ugovora, Potrošač ima pravo na povrat novca ili na zamjenu za drugi proizvod.

Sredstva će biti vraćena Potrošaču nakon što roba bude vraćena u sjedište prodavatelja odakle je potrošaču i poslana. Trgovac ima pravo da uskrati povrat sredstava ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao.

VAŽNO:
Prilikom povrata robe obavezno ju je vratiti u ispravnom, neoštećenom, nekorištenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju. Troškove vraćanja robe i novca snosi Potrošač, osim u slučajevima kada Potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Povrat sredstava se vrši isključivo uplatom na tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

Ukoliko se potrošač odluči na zamjenu za drugi proizvod, ovo pravo može ostvariti u skladu sa uvjetima kupovine istaknutim na web stranici www.buci-bu.com.

Kontaktirajte nas pozivom na kontakt telefon 063/738-888 ili nam pošaljite email na adresu: info.bucibu@gmail.com te nas obavijestite o namjeri odustanka od ugovora.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Online trgovini, koji je gore naveden, ne možete slati na adrese poslovnica Bući-bu d.o.o., te isti ne možete samoinicijativno mijenjati/zahtijevati novac u nekoj od poslovnica.

Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca, a djelatnici u poslovnici isti će odbiti zamijeniti ili vratiti novac.