ISPORUKA


Rok isporuke

Nakon potvrde, narudžba ulazi u status obrade odnosno pripreme narudžbe. Nakon obrade iste, pošiljka se šalje na Vašu adresu, osim u slučaju nekih bitnih informacija koje Vam moramo prenijeti, kada ćemo Vas i kontaktirati na ostavljeni email ili broj telefona.

Period obrade i pripremanja narudžbe je najčešće 1-2 radna dana.

Od trenutka slanja rok isporuke je 1-2 radna dana ovisno o mjestu u kojem se nalazite. Pošiljke koje su poslane petkom, na dostavi su najvjerojatnije u ponedjeljak. Narudžbe koje izvršite u petak popodne, subotu i u nedjelju na obradi su u ponedjeljak, te će se njihovo slanje obaviti ili u ponedjeljak ili u utorak ovisno od količine zaprimljenih narudžbi.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri brze pošte Express One (eksterna firma koja vrši dostavu robe za Bući-bu d.o.o.) , pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 08:00-17:00h. Molimo Vas da u tom periodu osigurate da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je pregledati paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primijetite da je transportna kutija ZNAČAJNO oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite, pozivom na broj telefona 063/738-888.

Ukoliko ste preuzeli pošiljku koja je naizgled bila bez oštećenja, a nakon otvaranja paketa ste ustanovili da je artikal unutar pakovanja oštećen, molimo Vas da nas hitno kontaktirate na broj 063/738-888 u roku od 2h (2 sata) od trenutka preuzimanja pošiljke kako bismo mogli riješiti nastalu situaciju.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Kurir će prije dolaska na Vašu adresu pozvati broj telefona koji ste naznačili na narudžbi. Molimo Vas da ostavite točan broj telefona, te da točnost istog provjerite prije potvrde narudžbe. Praksa je da će Vas kurir pokušati kontaktirati više puta. Ukoliko se trenutno ne nalazite na adresi možete s kurirom ugovoriti novi termin isporuke. Ukoliko Vas kurir ni nakon više pokušaja ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontaktirati ćemo Vas kako bi ustanovili razlog ne preuzimanja i dogovoriti se o eventualnom ponovnom slanju.

Cijena isporuke

Isporuka na kućnu adresu za sve narudžbe je 7 KM, osim u slučaju kada je besplatna poštarina posebno naglašena na artiklu koji ste naručili.

Ukoliko je besplatna poštarina naznačena uz jedan artikal koji ste naručili, ta besplatna poštarina vrijedi i za druge artikle koje ste naručili uz artikl sa besplatnom poštarinom.

NAPOMENA:

Potvrdom narudžbe suglasni ste sa uvjetima isporuke.