UVJETI KORIŠTENJA I PRODAJE


Poštovani kupci, dobrodošli na web stranicu Bući-bu baby shopa – www.buci-bu.com.

Molimo Vas da prije početka korištenja naših online usluga pročitate uvjete korištenja i prodaje.

Korištenjem naših on line usluga na ovoj web stranici, kao i kupovinom preko naše web stranice znači da ste pročitali uvjete korištenja i prodaje i da se sa njima slažete u potpunosti. Ukoliko se ne slažete sa bilo kojim dijelom ovih Uvjeta molimo Vas da se ne koristite uslugama ove web stranice. Korištenjem bilo kog dijela ove web stranice, smatra se da su kupci upoznati sa ovim Uvjetima, kao i da prihvaćaju korištenje sadržaja ove web stranice isključivo za osobnu upotrebu i na osobnu odgovornost.

Temeljem odredbe čl. 43. Zakona o zaštiti potrošača BiH (Sl. glasnik BiH 25/06, 88/15) i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača RS (Sl.glasnik RS 6/12, 63/14) Bući-bu d.o.o., svoje cijenjene kupce koji robu kupuju putem web stranice www.buci-bu.com obavještava:

 • prodaja robe putem web stranice www.buci-bu.com obavlja se u okviru registrirane djelatnosti privrednog društva Bući-bu d.o.o., sa sjedištem u Širokom Brijegu, Trnska cesta 85.
 • adresa za izjavljivanje reklamacija je: info.bucibu@gmail.com
 • osnovna obilježja robe mogu naći na web stranici www.buci-bu.com.
 • prema Zakonu o zaštiti potrošača FBiH (Sl. glasnik BiH 25/06, 88/15) i Zakonu o zaštiti potrošača RS (Sl.glasnik RS 6/12, 63/14) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.buci-bu.com se smatra prodajom na daljinu.
 • roba koja se prodaje putem internet stranice www.buci-bu.com posjeduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu takve vrste robe u skladu sa njenom namjenom koja je definirana u Deklaraciji i opisom na web stranici;
 • prodajna cijena robe naznačena je uz svaki artikal;
 • sve su cijene izražene sa uračunatim PDV-om;
 • cijena proizvoda ostaje u iznosu navedenom na našoj web stranici, osim u slučaju očigledne greške. Iako nastojimo navesti točne cijene na web stranici, greške su moguće. Ako uočimo grešku u cijeni bilo kojeg od naručenih proizvoda, o tome ćemo Vas čim prije obavijestiti i omogućiti vam potvrđivanje narudžbe po ispravljenoj cijeni ili njeno otkazivanje. Ne uspijemo li stupiti u kontakt sa Vama, smatrati ćemo da je narudžba otkazana i vratiti ćemo Vam plaćeni iznos u potpunosti. Nismo dužni prodati Vam bilo koji proizvod po neispravnoj nižoj cijeni (čak i nakon što smo vam poslali Potvrdu narudžbe) ako je pogreška u cijeni očigledna i neosporna te se razumno mogla prepoznati kao neispravna cijena.
 • rok isporuke za naručenu robu je 1-2 dana od trenutka slanja putem kurirske službe Express one, kako je to definirano UVJETIMA ISPORUKE.
 • mogućnost kupovine robe uz posebne cjenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne poticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uvjetima koji su objavljeni na internet stranici www.buci-bu.com;
 • Potrošač koji robu kupuje putem internet stranice www.buci-bu.com može istu platiti prilikom preuzimanja/pouzećem, u gotovini;
 • Potrošač je prilikom kreiranja narudžbe pritiskom na NARUČI poslao ponudu Trgovcu, te je u trenutku prijema potvrde narudžbe preuzeo obavezu plaćanja naručene robe;
 • Istovjetnost robe ugovoru ISKLJUČIVO se utvrđuje prema svojstvima i namjeni robe kako je to definirano pripadajućom Deklaracijom, odnosno opisom na web stranici www.buci-bu.com;
 • Bući-bu d.o.o. dužan je isporučiti robu koja je istovjetna ugovoru. Ako isporučena roba nije istovjetna ugovoru, Potrošač koji je obavijestio Trgovca o neistovjetnosti, ima pravo da zahtjeva od Trgovca da otkloni neistovjetnost, bez naknade, popravkom ili zamjenom, odnosno da zahtjeva umanjenje cijene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba poistovjetila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Bući-bu d.o.o. .
 • u slučaju da prilikom prijema robe Potrošač ustanovi da naručeni artikl želi zamijeniti za drugi, koji može biti veće, manje ili iste cjenovne kategorije od onog naručenog, kupac može zamijeniti artikal u roku od 15 dana na način kako je to definirano pod stavkom ZAMJENA.
 • na robu koja je naručena online Potrošač ima pravo izjaviti reklamaciju na već korišten proizvod, na način koji je definiran za robu kupljenu online. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći pod stavkom REKLAMACIJE.