ZAMJENA


Proizvod se u zakonskom roku može zamijeniti za drugi, pod uvjetom da nije oštećen i korišten, da se nalazi u originalnom neoštećenom pakiranju, a troškove vraćanja snosi kupac.

Zamjena se mora izvršiti u zakonskom roku od 15 dana od dana prijema pošiljke.

U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamijenimo za ispravan, a sve troškove snosi Bući-bu d.o.o. Garancija odnosno zamjena ne važi u slučaju defekta nastalog kao posljedica neodgovarajuće upotrebe.

U slučaju zamjene proizvoda za drugu veličinu, Trgovac je u obavezi da izvrši zamjenu ukoliko taj proizvod postoji na stanju. Ukoliko kupljeni proizvod za koji se traži zamjena ne postoji na stanju, Trgovac je dužan da proizvod zamjeni za drugi po želji Potrošača, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u cijeni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamjene Trgovac je dužan da kupcu vrati novac, a troškove vraćanja snosi Potrošač. Ponovno, artikl koji se mijenja ne smije biti oštećen niti korišten, te se mora nalaziti u originalnom neoštećenom pakiranju.

Troškove zamjene robe snosi Potrošač, osim u slučajevima kada Potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal.

POSEBNA NAPOMENA:

Kada su u pitanju svečani odjevni predmeti, molimo Vas da iste isprobate isti dan po primitku pošiljke, te u slučaju da odjevni predmet ne odgovara, isti dan obavijestite Bući-bu d.o.o. na broj telefona 063/ 738-888 kako bi mogli izvršiti zamjenu istog ili povrat novca. Povrat ili zamjena svečanih odjevnih predmeta nekoliko dana nakon kupovine nije moguća.

VAŽNO:
Prilikom povrata/zamjene robe obavezno ju je vratiti u ispravnom, neoštećenom, nekorištenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju.

VAŽNO:
prilikom povrata proizvoda putem kurirske službe, Potrošač je dužan zaštititi proizvod, zapakirati ga tako da prilikom transporta isti ne pretrpi oštećenja. Ukoliko u sjedište Trgovca stigne proizvod koji je oštećen prilikom transporta jer isti nije bio dovoljno ili nije bio nikako zaštićen od strane Potrošača, Trgovac nije dužan takav proizvod zamijeniti niti izvršiti povrat novca.